Profil dydaktyczny

Pracownicy Katedry prowadzą zajęcia z ponad 30 przedmiotów realizowanych na kierunkach: Rybactwo, Akwakultura i Akwarystyka, Ochrona Środowiska, Zootechnika, Bioinżynieria Produkcji Żywności, Turystyka i Rekreacja, Gastronomia - Sztuka Kulinarna oraz na studiach podyplomowych: Ichtiologia i Akwakultura. Poza obowiązkowymi zajęcia pracownicy włączają się w proces kształcenia studentów poprzez zaangażowanie w działalność kół naukowych (Naukowe Koło Akwarystów „Labeo” i Naukowe Koło Hydrobiologów i Rybaków). W  Katedrze powadzone są  także kursy i szkolenia z zakresu: techniki połowu ryb i obsługi specjalistycznego sprzętu połowowego. Ponadto pracownicy Katedry są członkami Zespołu Opiniującego Operaty Rybackie

Studenci kierunku Rybactwo na ćwiczeniach z przedmiotu Metody znakowania ryb.

Studenci kierunku Turystyka i Rekreacja na zajęciach z przedmiotu Dziedzictwo kulinarne